TeamUp Jij en je hond!
Alles begint met contact, zonder contact kun je niks samen doen, je hond geen instructies geven, niet belonen...
Daar gaan we aan werken, zodat je zelfs in de drukste situaties contact met je hond kunt houden!
& Co
Veel mensen willen controle over de hond en gebruiken daarvoor fysieke en mentale druk. Wij willen niet de honden maar zijn beloningen controleren, welk gedrag levert iets op? Als je hond een beloningsgeschiedenis opbouwt voor een gewenst gedrag en zijn ongewenste gedrag levert niks meer op, dan zal je hond graag voor dat gewenste gedrag kiezen!
Daarnaast staat Controle ook zelf-controle of zelfbeheersing, een belangrijke en onderschatte skill voor honden.
Samen een team vormen, dezelfde belangen hebben en graag samenwerken! Niet jij tegen de hond, maar jij en de hond, samen tegen de rest van de wereld.
Een hond moet niet doen wat jij zegt, hij moet WILLEN doen wat jij vraagt...
Is je hond open en gemotiveerd om te leren en uit te voeren wat je vraagt, in alle situaties? Hoe bouw je een oefening op zodat de hond hem overal kan uitvoeren?
Waarom valt je hond uit naar andere honden? Of waarom loopt ie ineens weg? Honden komen vaak in situaties waarin ze onzeker of niet op hun gemak zijn. Elke hond lost dat op zijn manier op: reageren, afsluiten, etc. We gaan de hond leren om in zulke situaties contact met jou te maken in plaats van het contact te verbreken.
Welke signalen zendt je hond uit? Hoe lees je aan je hond dat hij niet zo op zijn gemak is, of zich niet meer kan beheersen? Waarom snuffelt je hond zoveel? Of waarom gaat hij niet voluit op wedstrijd?
Hoe kom jij over op je hond? Geef je geen tegenstrijdige signalen? Door bewuster te communiceren met je hond maak je automatisch meer en beter contact.
Hoe bereid je je hond voor op wedstrijdsituaties en de drukte die daarbij hoort?
Ook honden en baasjes die geen wedstrijden doen, hebben samen hun eigen persoonlijke wedstrijd, hun persoonlijke uitdaging. En dat kan wandelen in contact zijn, of zelfbeheersing bij afleiding, of concentratie in drukke situaties...
Dat onzichtbare elastiek tussen jou en je hond, verbondenheid in wat jullie doen. Alsof je samen in een onzichtbare bubbel zit, het maakt niet uit wat er rond jullie gebeurt!
De cursus is ook goede voorbereiding voor honden die in de toekomst gaan sporten!!
Er is geen bepaald basisniveau vereist.
Deze cursus begint met een theorie-les. Hierin bespreken we wat we de komende weken gaan doen, waarom, en op welke manier. De weken daarna volgen de praktijklessen.
Tijdens de eerste lessen leren we een hoop basis-oefeningen aan, we werken individueel zodat de hond zich optimaal kan concentreren en contact kan houden. Verderop in de cursus gaan we meer en meer groepsoefeningen doen, drukte creëren en het geleidelijk moeilijker maken voor de honden.
De basis-oefeningen van het begin van de cursus komen dan van pas!
De cursus is geschikt voor alle rassen en niet beperkt tot een bepaalde sport. We hebben al honden op cursus gehad die actief zijn in agility, gehoorzaamheid, flyball, jacht, doggy dance, speuren, ...
De cursus bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur.
Cursus bij HS Sloeber te Kontich:
Data: 2, 16, 23 en 30 november, 14 en 21 december 4 en 11 januari
Er start een groep om 9:30 uur en een groep om 11:30 uur, bij inschrijving kun je je voorkeur aangeven.
Deelname: 160 Euro per hond
Inschrijven of meer info via e-mail
We verzorgen ook af en toe een dagworkshop Contact & Co, voor mensen die willen kennismaken met onze werkwijze of geen volledige cursus kunnen volgen.
Dagworkshop:
Momenteel geen data gepland.
Voor onze andere activiteiten, klik HIER
Tijdens de cursus en workshop maken we veel gebruik van afgedekte benchen tussen de oefeningen in zodat de honden tot rust kunnen komen en we voor de individuele oefeningen een zo rustig mogelijke situatie kunnen creëren. Die bench mag gewoon naast je staan, de hond hoeft niet alleen achter te blijven in zijn bench.
Nog even dit:
Helaas zijn er nog veel mensen die denken dat een hond uit zijn dak hoort te gaan als hij naar andere sportende honden kijkt. Bedenk eens wat het voordeel is van een geconcentreerde hond die contact met jou houdt en niet al een half uur buiten adem is van het blaffen?
De drive van je hond wordt niet gebroken doordat we de honden leren zich te beheersen en te kalmeren.
De hond zal zijn drive juist optimaal kunnen benutten omdat die niet meer geblokkeerd wordt door overprikkeling!