TeamUp                                     Jij en je hond!

Activiteiten

Cursus Contact & Co


Onze hoofdactiviteit is het geven van cursussen.

Omdat we tijdens een cursus langere tijd begeleiding kunnen bieden, we de trainingssituaties geleidelijk moeilijker kunnen maken en de cursist de tijd heeft het geleerde thuis toe te passen, bereiken we hiermee het meeste resultaat.

Deze cursus geven wij op verschillende plaatsen.

Meer informatie over de cursus Contact & Co vind je hier.


Dagworkshop Contact & Co


Op plaatsen die te ver zijn om een cursus te geven, of als er interesse is om eens een dag kennis te maken met ons werk, geven we een dagworkshop. Hierin bespreken we de theorie achter ons werk en gaan we met de honden aan de slag. Meer info hier


Workshop TeamPlayers


Een workshop over spelen met je hond, en dan voornamelijk trekspelletjes. Verbeter de band met en de prestaties van je hond door spelen. Alles over "los", drive, belonen en vooral... plezier met je hond! Meer info hier.


Workshop Crossmonsters en Racekonijnen


Voor honden die hun eigen agility parcours lopen, waar de geleider vaak achter de feiten èn de hond aan loopt.

Ook voor honden die zelfstandiger en vlotter zouden mogen worden. Meer info hier.


Agility


Bij ons in Zoersel geven we agility training, met de nadruk op handling training.

Hierbij leer je meer over je positie, timing, wissels, gebruik van je armen... om je hond zo soepel en vlot mogelijk over het parcours te leiden.

Daarnaast komen er thema workshops over blijven aan de start, weave, wissels...

We geven ook trainingen en workshops op locatie.


Agility Snack Attack


Voor honden die agility doen maar enkel voor voer werken hebben we deze lessen utigewerkt.

We werken met een Lotus Ball, een zachte bal waar je een snoepje in kunt doen dat de hond er zelf uit kan halen.

Zo kun je op afstand belonen en de snelheid, zelfstandigheid en zelfvertrouwen van de hond vergroten.


Geurdetectie


Je hond leren een bepaalde geur te zoeken en te verwijzen, zoals je drugshonden en explosievenhonden wel eens op tv ziet doen...

Natuurlijk gaan we je hond niet leren zoeken naar drugs of explosieven, maar dezelfde methode kan gebruikt worden om je hond andere geuren (tabak, thee, kruiden, ...) te leren zoeken. Interessant voor ALLE honden, jong, oud, rustig, druk, ... Fysiek niet belastend maar wel een goede mentale uitdaging. Het helpt drukke honden zich te concentreren en onzekere honden worden zelfzekerder. En het is gewoon leuk!


Instructeursdag


Voor hondenscholen bieden we de mogelijkheid om een volledige instructeursdag "Overprikkeling bij honden" op uw locatie te verzorgen. Eerst zal aan de hand van een Powerpoint presentatie ingegaan worden op het herkennen en oplossen van overprikkeling, daarna gaan we met enkele honden aan de slag om de theorie in de praktijk te zien.


Lezing


Wij kunnen lezingen geven van een dag of een dagdeel, over uiteenlopende onderwerpen.


Privélessen


Als het niet mogelijk is een cursus of workshop te volgen, of u wilt aan een specifiek probleem werken (zoals drijfgedrag, uitvallen, trekken, blaffen, ...), dan kan dit tijdens een privéles. Dit kan bij ons of bij u thuis gebeuren.